Login form

Section categories

cercetare [9]cercetare [0]

Search

Wednesday, 14.11.2018, 21:12
Welcome Guest | RSS

Balkania Contemporană

Main | Registration | Login
Announcements


Main » Ad Board » cercetare

„Balkania Contemporană” la Salonic despre problemele imigraţiei şi drepturilor omului
11.11.2010, 17:02
Pe parcursul lunii octombrie Societatea Culturală „Balkania Contemporană” din Atena reprezentată de Ovidiu Palcu, a participat la Salonic în două etape, timp de 4 zile la seminariile educaţionale intitulate "Ajutor Civic pentru măsuri anti rasiste şi de integrare a imigranţilor".
 
A fost un program european în cadrul căruia au fost analizate, discutate şi prelucrate următoarele aspecte: drepturile omului, rasismul, libertatea de exprimare, problemele minorităţilor şi ale imigranţilor.
Programul a fost destinat organizaţiilor non-guvernamentale implicate în promovarea drepturilor omului, cetăţeniei active şi a valorilor, în integrarea minorităţilor şi a imigranţilor sau promovarea elementelor culturale specifice ale societăţilor noastre.
Printre temele discutate au fost şi eliminarea prejudecăţilor şi stereotipurilor între ţările balcanice şi dezvoltarea cooperării dintre ţările din Balcani cu restul Europei.
În cadrul programului a fost organizat şi un bazar al organizaţiilor participante, prilej cu care fiecare organizaţie s-a putut face mai bine cunoscută în rândul publicului prin prezentarea de materiale publicitare şi informative, filme documentare sau fotografii. „Balkania Contemporană” a prezentat un colaj de fotografii de la acţiunile organizate, un material informativ despre societate, precum şi broşuri turistice despre România oferite de către domnul Ştefan Nicolae ataşat cultural la Ambasada României de la Atena.
„Balkania Contemporană” a fost singura organizaţie participantă din rândul imigraţiei prezente în Grecia, ceilelalţi participanţi în număr de 30 fiind NGO-uri greceşti implicate în aceste probleme precum şi organizaţii invitate din Bulgaria, Georgia şi Turcia.
 
Aceste seminarii finanţate de către Comunitatea Europeană sunt parte a unui program de lungă durată care au ca scop lupta împotriva rasismului şi integrarea imigranţilor în societate.
După încheierea seminarului, „Balkania Contemporană” a fost inclusă într-o listă de comunicare între NGO-uri pentru continuarea programului de colaborare mai strânsă dintre organizaţiile non-guvernamentale din Grecia.
Added by: Admin |
Views: 713

Copyright MyCorp © 2018